Sådan opbevarer du din vin derhjemme

Guide til opbevaring af vin

Det kan være fristende at stille nyindkøbte vinflasker frem i stuen eller køkkenet. Det ser så pænt ud med en vinreol! Men modstå fristelsen hvis vinene skal bruges til andet end at vise frem – fx til at drikkes….

At stille vinene i en varm stue, hvor solen skinner ind, temperaturen skifter i løbet af døgnet er ca. det værste man kan gøre hvis man gerne vil have en god oplevelse den dag man åbner for vinen og hælder den op i glasset. Overkogt vin er sjældent en fornøjelse.

Vin skal opbevares mørk, køligt og stabilt.

En løsning kan selvfølgelig være at investere i et vinkøleskab. Så kan vinene stå i stuen og pynte samtidig med at de holdes kølige og mørke. Men et vinkøleskab er en dyr investering, alt fra 7.000 kr og op – og medmindre man drikker vin der koster mere end 500 kr flasken og gerne vil gemme flaskerne mere end 10 år så er et vinkøleskab ikke en nødvendighed. Dermed ikke sagt at et vinkøleskab ikke er en fantastisk ting og jeg gerne vil have et selv – jeg bruger bare mine penge på vin i stedet for 🙂

Men hvordan opbevarer man så vinene derhjemme?

Man finder et sted hvor der er mørk og forholdvis køligt. Ideelt set skal vin opbevares ved 10-15 grader, men hellere lidt lunere eller køligere og så tilgengæld nogenlunde stabilt i temperatur. Det kan fx være bagest i et skab hvor varmen fra radiatoren ikke trænger ind. Der er mørk og køligt. Har man et viktualierum eller en kælder er det også en god løsning. Vi har et rum under trappen i vores hus, der står al min vin. Der er ingen varme på, ingen sollys og vinene kan stå i fred.

Så næste gang du kommer hjem med et par gode flasker vin, så er det ind i det kølige rum med dem – medmindre de skal drikkes samme aften 🙂

Share your thoughts

Kontakt: hej@vinformidleren.dk / tlf: 40988034