Arnot Roberts

Et indblik i det moderne californien

Californisk vin i topklasse med Silkeborg Vinklub ! 

Blev vi overraskede? Ja for dælen! 

Temaet var oldschool cali vs. moderne cali. @andreaslyhne havde fundet en række vine til os i mere klassisk stil, mens @emilskyttepedersen og @simonlysholt hjalp med at få valgt nogle i mere moderne stil. 

Det mest overraskende var nok hvor højt niveauet var på alle vinene – også dem i mere oldschool amerikansk stil. Jeg havde frygtet vine med aaalt for meget fad, fedme og bullerbasse, men alle vinene var særdeles fornøjelige at drikke; hold jer fra billig californisk vin – brug lidt penge på det og få nogle fantastiske vinoplevelser! 

Det eneste der faldt til jorden var zinfandel-vinene. Nej nej nej, det bliver aldrig mig. Selv ikke den mere moderne fra Ridge med lidt blandingsdruer i og et lettere udtryk. Nej nej. Alt for tungt og ingen syre og bare nej. 

For mig var de største oplevelser Gambal Works chardonnay ‘Francesca’, Arnot Roberts cabernet sauvignon ‘clajeux vineyard’ og Black Stallion Napa Cabernet Sauvignon. 

Gambal Works chardonnay var flintet, med grape, god syre, frisk – men med hasselnød og hø i baggrunden og en let cremet afslutning. Meget spændende og lækkert! 

Arnot Roberts’ cabernet sauvignon var saftig, let, elegant. I næsen var der jord, solbær, sød lakrids, rødbeder, en let mineralitet. En helt kølig stil af cabernet, næste gang drikker jeg en flaske af den selv! 

Black Stallions cabernet var den store vinder I ‘bedst til prisen’ – til 339 for en flaske får man virkelig meget. Masser af lakrids, røg, læder, brombær, kirsebærsten, rodfrugter. Kølig, fyldig, blød, skøn. Tak i øvrigt til @miss_sommelier for at have lært mig at drikke ‘Napa Cab’ på grundkursus! 

Alt i alt virkelig store oplevelser med californisk vin, en spændende aften og virkelig godt selskab 

 

Napa Cab Arnot Roberts californisk vin Gambal Works

Share your thoughts

Kontakt: hej@vinformidleren.dk / tlf: 40988034